Ste si kdaj postavili vprašanje, kaj je tisto, kar vas najbolj osrečuje?

Največkrat se ukvarjamo s stvarmi, ki nam niso všeč. To velja tako za naše poslovno kot osebno življenje. Razmišljamo o tem, kako smo nezadovoljni s svojo kondicijo, kako nam otežuje poslovanje zapletena zakonodaja, kako težko usklajujemo kariero in družino, kako …..

Kaj pa če bi začeli na koncu. Če bi se vprašali, kaj bi se moralo zgoditi in kaj bi morali početi oziroma delati ter kaj bi morali imeti, da bi bili srečni.

Je to mogoče nov avto, drugačna organizacija poslovanja, več prihodkov, več prostega časa, ki bi ga namenili svoji družini? Za vsakega od nas je zagotovo nekaj drugega.

Najbolje je, da si odgovore zapišete. Zapišite si vse, kar vam pade na pamet. Ni pomembno, ali je zadeva, ki vam je prišla na misel, sploh mogoča ali ne. Ne postavljajte si omejitev. In potem naredite vsak dan nekaj, kar vas bo pripeljalo bližje vašemu idealu. Bližje temu, kar veste, da vas bo osrečilo.

Če je to na primer več prostega časa, potem vsak dan naredite kakšno malenkost, ki vam bo omogočila, da boste bolj produktivni, da boste v krajšem času naredili enako ali več in da boste iz službe lahko odšli domov pet minut prej. In naslednji dan petnajst minut prej,….

Bodite sami sebi najboljši prijatelj,  najboljši učitelj. Imejte se radi in bodite ponosni na to, kar ste že dosegli, kar ste in kar še boste postali. Srečni, namreč!