Spoštovani poslovni partner,

Zgodilo se je….prvič pišem Klavorove novičke na dopustu. Pravzaprav je tudi prvič, da sem si vzela kar 14 dni za dopust. Prvič se mi je tudi zgodilo, da v tem času, kar sem na dopustu, še nisem uspela prebrati nobene knjige v celoti, pa čeprav sem jih vzela s sabo za en majhen kovček 😊. In prepričana sem, da je prav tako. Spremembe so pač edina stalnica v našem življenju. Pa vi? Kdaj ste (zadnjič) kakšno stvar naredili prvič? Poskusite. Zanimivo je.

RAČUNOVODSKI KOT(L)IČEK  – NAVADE, KI NAM SPREMENIJO ŽIVLJENJE

Danes bi rada z vami delila informacije, ki sicer niso zrasle na mojem zeljniku, se pa z njimi močno strinjam (zraslo na zeljniku Brian-a Tracy-ja).

Pravijo, da navade določajo kar 95 % našega obnašanja. Vsi vemo, da navade radi označujemo kot dobre ali slabe navade. Raziskave pa so pokazale, da tisti, ki dosegajo najboljše rezultate oziroma so najuspešnejši, uporabljajo nekatere dobre navade, prav tako pa je pomembno, da se znebimo nekaterih slabih navad. Da ne bomo vedno govorili le o dobrih navadah, danes naštejmo tiste, ki bi se jih bilo dobro znebiti:

1. »dajanje praznih obljub« Kadarkoli nekomu nekaj obljubimo, je dobro, da si nalogo kar takoj zapišemo v koledar. Ko obljubimo, da bomo nekaj naredili, poskrbimo za to, da bo to tudi narejeno.

2. »kriviti druge« kadar gre kaj narobe, radi razmišljamo o tem, kdo je kriv. Sprašujemo se, zakaj nam je nekdo to naredil. Zamenjajmo to z vprašanjem: »kako  lahko naslednjič poskrbim, da se kaj takega ne bo zgodilo?«

3. »čakanje na pravi čas« Nikoli ne bomo dovolj pripravljeni in nikoli ne bo pravi čas. Vse kar se nam lahko zgodi, če čakamo na pravi trenutek je, da zamudimo dobre priložnosti.

4. »razmišljamo o ciljih, vendar jih ne oblikujemo« Radi razmišljamo in se pogovarjamo o tem, kaj bi radi dosegli ne naredimo pa načrta, kako bomo prišli do cilja. Najboljše je, če uporabimo metodo SMART postavljanja ciljev.

5. »odlašanje« O tej temi je kar odveč kaj povedati….pač za to navado je značilno, da si rečemo: »še tole dokončam, potem pa bom« 

6. »ne zaupamo si dovolj oziroma dvomimo o sebi« Uspešnim ljudem je skupno to, da zaupajo in verjamejo vase bolj, kot vsi ostali okrog njih.

7. »primerjamo se z drugimi« Rešitev za to navado je, da se začnimo primerjati s samim sabo. Kakšen napredek smo naredili od včeraj na danes, od lanskega leta na letošnje leto, koliko smo ustvarili v zadnjih treh, petih, desetih letih,….

8. »premalo skrbimo za svoje zdravje« Zakaj je to tako pomembno? Ker lahko v poslu in v osebnem življenju dajemo vse od sebe samo takrat, kadar smo zdravi, kadar se dobro počutimo in kadar smo v popolni kondiciji.

9. »prehitro odnehamo« Najbrž ste že slišali naslednjo modrost: »Trajalo je 20 let, da sem potem čez noč uspel.« Misliti, da nam bo uspelo takoj in čez noč, je zabloda. Ni pomembno, kolikokrat »pademo«, pomembno je, da vstanemo enkrat več, kakor smo padli.

10. »pozabljamo, kako pomembno se je ves čas izobraževati« Uspešni ljudje se zavedajo, da svoj uspeh lahko pripišejo temu, da so se pripravljeni ves čas učiti.

DA NE POZABIM: 

Ponedeljek, 10.08.2020Plačilo akontacije davka oz. dohodnine (mesečni  plačniki)
Torek, 18.08.2020Izplačilo plač zaposlenim (zadnji zakonsko dopustni dan) – prispevki + 5 dni
Četrtek, 20.08.2020Plačilo prispevkov za socialno varnost – samozaposleni
Ponedeljek, 31.08.2020Eventuelno plačilo DDV (mesečni davčni  zavezanci )

ŠALA ZA KONEC 

Ena policijska

Dva policaja sta se sprehajala po cesti….Prvi zagleda na tleh ogledalo, ga pobere, se pogleda vanj in reče:

»Poglej, poglej, tega človeka pa od nekje poznam.«

Ogledalo vzame še drugi in odgovori:

»Ja, tudi meni se zdi znan! Najbolje, da neseva to sliko komandirju.«

In res odneseta »sliko« komandirju. Komandir vzame ogledalo in vzklikne:

»Seveda poznam tega tipa. Pri frizerju vedno sedi nasproti mene!«