Nikoli ni prepozno…

Nedavne raziskave so pokazale, da so davki ena izmed treh glavnih skrbi majhnih podjetij.

Kot podjetnik lahko to skrb ignorirate,uporabite kot izgovor za znižanje prodaje in prihodkov ali pa poiščete kreativne rešitve za rast svojega podjetja vsem problemom navkljub. Uspešni podjetniki vedno trdo delajo zato, da izboljšajo svoje prodajne rezultate, učinkovitost, da zmanjšajo stroške in oklestijo svojo davčno obveznost.

Nikoli ni prepozno, čeprav bi se morali podjetniki vsaj enkrat letno (idealno je seveda pogosteje) posvetovati s svojim računovodstvom in se prepričati, da so izkoristili vse davčne olajšave in možnosti, ki jih omogoča zakonodaja.

Pogosto podjetniki zgrešijo pomembne priložnosti, ker se niti ne zavedajo, da lahko pomenijo znižanje davčne osnove in posledično manjše plačilo davka npr.:

-zaloge materiala lahko vrednotimo po različnih metodah, le-te pa različno vplivajo na poslovni in davčni izid

-utemeljene slabitve zalog so prav tako davčno priznan odhodek, torej znižujejo davčno osnovo

-nenazadnje pa so tu še splošno znane davčne olajšave za investicije, zaposlovanje, raziskave, in razvoj, prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, donacije, zaposlovanje,…

Pogovorite se torej s svojim računovodjem še pred koncem leta. Dober računovodja vam bo prav gotovo znal svetovati, kakšne so vaše možnosti in potem lahko sprejmete najboljšo odločitev, kako legalno plačati samo toliko davka, kot je nujno potrebno. Tako lahko znesek, ki ste ga s tem prihranili, namenite za razvoj svoje dejavnosti.

  • V primeru da bi želeli več informacij, pustite kontakt v komentarju. Oglasili se vam bomo takoj, ko bo mogoče.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja