NLP

Nevro lingvistično programiranje je ena najbolj iskanih in cenjenih tehnik komuniciranja. NLP zagovarja načelo, da imamo vsi ljudje vsa sredstva in možnosti za kakršno koli spremembo. Odkriva nam modele osebnega razvoja, motivacije, učenja in mišljenja. Prepoznava omejitve, ki smo si jih leta postavljali sami in nas nauči, kako jih premagati.

NLP uporabljajo podjetniki, vodstveni delavci, managerji, učitelji, prodajalci, zdravniki,… Spodbuja ustvarjalnost, gradi boljše odnose, izboljšuje komunikacijo, z uporabo NLP tehnik dosegamo npr. boljše prodajne rezultate in uspešnost na vseh življenjskih področjih.

Praktični primer uporabe: zamislite si, da imate pomemben pogajalski sestanek, od katerega sta odvisna prihodnost in obstoj vašega podjetja. Po naravi ste taki, da imate že ob običajnih nastopih na sestankih neverjetno tremo, tokrat pa sta vaša trema in nezaupanje vase še toliko bolj izrazita. Z uporabo NLP orodij za spremembo čustev boste to svojo tremo spremenili v samozavest in odločnost in blesteli na pogajanjih.